Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@19:26:25 GMT

پیش‌بینی دقیق زلزله با کابل‌های اینترنت

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۵۳۰۱

پیش‌بینی دقیق زلزله با کابل‌های اینترنت

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از پاپیولار ساینس، در نگاه اول برای زلزله شناسان، اقیانوس شناسان و دیگرانی که می خواهند به طور مداوم حرکات سیاره زمین را رصد کنند، پوشیده بودن بخش زیادی از زمین از آب مشکل ایجاد می کند. دریاها می‌توانند مکان‌های تاریک و تاریکی باشند که در آن داده‌های مهم  در مورد چیزهایی مانند زلزله و سایر خطرات لرزه‌ای به سختی به دست می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مرموز بودن اقیانوس ها ، به این معنا نیست که زیرساخت‌های موجود در آنها رهگشا نیستند.برای مثال، بیش از 750000 مایل کابل‌های مخابراتی که به اینترنت اجازه عبور از قاره‌ها را می‌دهند در کف آب وجود دارند. دانشمندان هم این را می دانند. آنها استفاده از این زیرساخت برای تشخیص زلزله را آغاز کرده اند.

آخرین گام آنها در این زمینه استفاده از کابل های کف اقیانوس اطلس برای پیش بینی زمین لرزه هاست. محققان به رهبری جوزپه مارا در آزمایشگاه ملی فیزیک بریتانیا، دو زمین لرزه را به همین شیوه شناسایی کرده اند.

زک اسپیکا، زلزله‌شناس دانشگاه میشیگان در این مورد می گوید:«ما توان سنجش بسیار محدودی در فراساحل داریم. اما، اکنون، متوجه شده‌ایم که در واقع هزاران حسگر احتمالی در  اقیانوس ها داریم، بنابراین احتمالاً می‌توانیم شروع به کاوش و پیش بینی زلزله ها کنیم.»

امروزه شرکت‌های مخابراتی فیبرهای نوری را در قالب شبکه‌ای پیچیده در سراسر جهان بسط داده‌اند. این کابل‌ها اجزای پنهان و در عین حال حیاتی هستند که باعث می‌شوند اینترنت در دسترس باشد.

این کابل های زیردریایی را می توان به عنوان حسگرهایی دقیق نه تنها برای پیش بینی زلزله، بلکه برای شناسایی امواج مختلف و جریان های آبی در عمق اقیانوس ها و دریاها به کار گرفت.

روش مورد استفاده بدین منظور سنجش صوتی توزیع شده (DAS) نام دارد. برای انجام این کار، دانشمندان پالس های نوری کوتاهی را از یک سر کابل منتشر می کنند. به عنوان مثال، اگر یک زلزله کابل را تکان دهد، لرزش مقداری از آن نور را به فرستنده منعکس می کند، که می توان از آن برای فهم و بازسازی آنچه اتفاق افتاده و محل وقوع زلزله استفاده کرد.

فناوری DAS یک محدودیت کلیدی دارد: فاصله. همانطور که نور (یا هر سیگنال دیگری) در طول یک خط حرکت می کند، به تدریج ضعیف می شود یا قدرت خود را از دست می دهد. بنابراین استفاده از DAS برای احساس و درک رویدادهای فراتر از چند ده مایل دشوار است. لذا استفاده از آن در وسط اقیانوس و در فاصله هزاران مایل دورتر از ساحل دشوار است.

برای حل این مشکل از تعدادی تقویت کننده و تکرارگر بر روی کابل ها استفاده می شود تا انرژی لازم برای درک رویدادها فراهم شود. این ابزار هر 45 کیلومتر بر روی کابل نصب می شود تا دقت پیش بینی زلزله به حداکثر برسد. محققان می گویند در آینده می توان از این روش برای شناسایی تغییرات دمای اقیانوس ها و حتی کف دریا نیز به خوبی استفاده کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کابل اینترنت زلزله اقیانوس پیش بینی زلزله اقیانوس ها پیش بینی کابل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۵۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید

به گزارش تابناک، حودود ساعت ۱۷:۰۵ عصر امروز لزله نسبتاً شدیدی شهر کرمان را لرزاند.

در همین حال، بنا بر اعلام مرکز لرزه نگاری کشوری، ساعت ۱۷:۰۴ عصر امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ززمین لرزه‌ای به بزرگی ۴.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در حوالی سیرج کرمان روی داد.

این زمین لرزه در عرض جغرافیایی ۳۰.۴۰۴ و طول جغرافیایی ۵۷.۳۹۹ روی داد.

بنا بر این گزارش، کانون زلزله در ۲۷ کیلومتری سیرچ، ۲۹ کیلومتری شهداد، و ۳۴ کیلومتری شهر کرمان بوده است.

 

دیگر خبرها

  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان