Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@23:03:56 GMT

تشخیص زلزله با کمک کابل‌های اینترنت زیر دریا!

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۸۴۰۵

تشخیص زلزله با کمک کابل‌های اینترنت زیر دریا!

فرارو-به تازگی زمین شناسان به روش جدیدی برای پیش بینی زمین لرزه دست پیدا کرده اند. آن‌ها با استفاده از شبکه گسترده و متراکم کابل‌های اینترنت زیردریا، بر فعالیت‌های زمین نظارت می‌کنند.

به گزارش فرارو، یکی از این کابل‌ها که پیش از این توانسته زمین لرزه را پیش بینی کند، درستی این فناوری را اثبات می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدلیل عظمت دریا‌ها و اقیانوس‌های جهان، اکثر مناطق زیر آب هنوز به طور فعال نظارت نمی‌شوند. محدودیت در حسگر‌های اختصاصی برای این کار، داده‌های ژئوفیزیکی کمی را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد.

مقاله‌ای که به تازگی منتشر شده است، روش جدیدی را برای تبدیل کابل‌های مخابراتی زیر دریا به حسگر‌ها معرفی می‌کند. محققین این فناوری ثابت کرده اند که این فناوری می‌تواند زلزله‌ و دیگر فعالیت‌های معمولی اقیانوسی مانند امواج و جریان‌ها را تشخیص دهد. این تکنیک پتانسیل تغییر قابلیت‌های نظارت بر زمین را دارد. کف دریا را می‌توان با هزاران حسگر بدون تغییر زیرساخت‌های مخابراتی زیردریایی موجود، مجهز کرد. این کابل‌های زیردریایی از تقویت کننده‌ها و تکرارکننده‌های زیادی تشکیل شده اند.

تقریباً تمام کابل‌هایی که در حال حاضر در کف اقیانوس نصب می‌شوند، دارای ابزاری مطمئن با جریان و انرژی کافی برای عبور ایمن داده‌ها هستند. این تکرار کننده‌ها در هر ۴۵ تا ۹۰ کیلومتر در طول یک کابل قرار داده می‌شوند. در صورت مورد استفاده قرار گرفتن این روش در سطح جهانی، می‌توان کف اقیانوس را به هزاران حسگر مجهز کرد. تلفیق روش جدید با شبکه‌های مبتنی بر لرزه‌سنج قبلی، زیرساخت جهانی مانیتورینگ زلزله را تا حد زیادی گسترش می‌دهد.

این نوآوری نیازی به تغییر یا افزودن زیرساخت زیر آب ندارد و راه حلی بسیار مقرون به صرفه، مقیاس پذیر، سریع و قابل اجرا خواهد بود. این تیم اطمینان دارد که آن‌ها حتی می‌توانند فناوری خود را برای نظارت و درک سایر پدیده‌های طبیعی مانند جریان‌های عمیق آب و تغییرات طولانی مدت دمای کف دریا گسترش دهند. چنین استفاده‌هایی به دلیل حساسیت بالای کابل فیبر نوری امکان پذیر است.  نوآوری جدید می‌تواند به راحتی به ساخت مدل‌های آب و هوایی بلندمدت و دقیق کمک کند.

منبع: neowin

منبع: فرارو

کلیدواژه: زلزله کابل مخابراتی کابل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۸۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان

به گزارش حوره استان ها خبرگزاری تقریب،  بنا به اعلام مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران ساعت ۱۷:۴ دقیقه امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه زمین لرزه‌ای به قدرت ۴.۶ ریشتر بخش سیرچ کرمان را لرزاند.

هنوز از میزان خسارت احتمالی این زمین لرزه خبری مخابره نشده است.
  اعزام ۲ تیم امدادونجات هلال احمر به سیرچ کرمان مدیرعامل جمعیت هلال احمراستان کرمان از اعزام ۲ تیم امدادو نجات به منطقه کانون زلزله در سیرچ کرمان خبرداد.

رضا فلاح، با بیان اینکه در ساعت ۱۷:۰۴ دقیقه امروز چهارشنبه زلزله‌ای به بزرگی ۴.۶ ریشتر منطقه سیرچ کرمان را در عمق ١٠ کیلومتری زمین در ساعت ۱۷:۰۴ به لرزه درآورد گفت: در پی این حادثه ۲ تیم امداد و نجات برای ارزیابی میزان خسارات احتمالی به روستاهای نزدیک کانون زلزله اعزام شده‌اند.

وی افزود: تمامی پایگاه‌های هلال‌احمر استان کرمان به حالت آماده باش درآمده اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم